Info
JESSICA CASSLAND, SPECIALLÄRARE:

Ha tillit till oss lärare, annars får vi fullt upp att bevisa allt vi gör. Då uppstår tidsbrist. Vår tid räcker bara till eleverna.

Vill debattera för att få oss reagera

Vad? Skrivarkurs på Biskops Arnö. Varför? För att bli bättre på att skriva. Hur? Fråga Jessica Cassland eller läs hennes svar nedan.

Vad vill du åstadkomma med ditt skrivande?
Jag vill hitta min egen röst som sakkunnig debattör och nå ut. Skolvärlden är inspirerande, utmanande, relationsberikande och en underbar verksamhet. Men allt berättas inte, det som sägs är inte alltid sant och det påverkar både lärare och elever. Jag vill berätta och få oss att reagera.

Vad utmärker en bra lärare?
Mod och engagemang. Med trygghet i arbetsrollen utmanar man sina egna normer och värderingar. Det öppnar upp för förståelse och engagemang utifrån elevens perspektiv.

Vilket är ditt bästa råd till nya lärare?
Be om en samtalspartner eller mentor. Var frågvis! Förlita dig på dina egna intryck och inse att dina kunskaper är värdefulla. Ställ dig själv de didaktiska frågorna vad, hur och varför. Ofta!

Så tyckte stipendiaten:

ELEV: Jessica Cassland
JOBBAR SOM: speciallärare med inrikting läs-, skriv- och språkutveckling på gymnasiet, förstelärare i pedagogik och didaktik
SKOLA: Framtidsgymnasiet, Malmö
KURS: Lärare skriver, Biskops Arnö
TID: vecka 26, 2021
KURSBETYG:
BÄST:
SÄMST:
DET TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN:

Stipendiaten väljer:
Tjockbok Ljudbok
Fotbolls-EM Bok i hängmatta
Padel Paddla
Dataspel Brädspel
Distans På plats
Streamad serie Podd
Tjockbok
Ljudbok
Fotbolls-VM
Bok i hängmattan
Padel
Paddla
Dataspel
Brädspel
Distans
På plats
Streamed serie
Podd

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer