Info

HELENA SNYGG, SPECIALPEDAGOG:

Arbeta med att få till goda relationer med dina elever. Lär känna dem och låt dem förstå att du är där för deras skull.

Disposition och god ton

En bra disposition, tonalitet och ett intressant innehåll. Det var några av målen som specialpedagogen Helena Snygg ville uppnå när hon var klar med kursen Lärare skriver.

Varför sökte du stipendiet Lärare skriver?
Jag sökte stipendiet för att utvecklas i hur jag kan disponera en text för att få den att bli intressant att läsa. Jag ville även få exempel på olika texttyper, och inspiration kring hur jag kan formulera mina tankar och idéer på olika sätt kring ett ämne. Att hitta en berättarstil som passar mig. Om jag utvecklar mitt skrivande har jag möjlighet att vara en del av debatten och påverka.

Vad vill du åstadkomma med ditt skrivande?
Jag vill väcka tankar hos såväl kollegor som beslutsfattare kring företeelser som jag tycker är viktiga för både elevernas och personalens situation i skolan.

Vad utmärker en bra lärare?
Det allra viktigaste för en lärare är att få eleverna att känna lust att komma till lektionerna, att eleverna känner sig välkomna och inkluderade i skolan och skolans sammanhang. En bra lärare har också god kunskap om innehållet i undervisningen och kan använda olika undervisningsmetoder för att förmedla sin kunskap, så att alla elever kan utvecklas så långt som möjligt.

Ditt bästa råd till nya lärare?
Arbeta med att få till goda relationer. Lär känna dina elever och låt dem förstå att du är där för deras skull. Ha en tät dialog med vårdnadshavarna och var inte för stolt för att ta hjälp av dina kollegor eller elevhälsoteamet.

Så tyckte stipendiaten:

ELEV: Helena Snygg
JOBBAR SOM: specialpedagog
SKOLA: Sjömarkenskolan och Elevhälsan, Borås
KURS: Lärare skriver, Biskops Arnö
TID: vecka 30, 2022
KURSBETYG:
BÄST: Den öppna och trivsamma stämningen.
SÄMST: Sjögräset vid badplatsen.
DET TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN: Mycket inspiration och nya insikter, bland annat kring svårigheten men även vikten av att få fram kärnan i texten.

´

Stipendiaten väljer:
Tjockbok Ljudbok
Fotbolls-EM Bok i hängmatta
Padel Paddla
Dataspel Brädspel
Streamad serie Podd
Tjockbok
Ljudbok
Fotbolls-VM
Bok i hängmattan
Padel
Paddla
Dataspel
Brädspel
Streamed serie
Podd

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer