Årets Lärarförfattare

DRÖMMER DU OM ATT BLI LÄRARFÖRFATTARE? Är du dessutom verksam, legitimerad lärare eller förskollärare? Då ska du skicka in ditt bidrag till oss. De som utses till Årets Lärarförfattare får varsitt stipendium på 75 000 kronor och ett bokkontrakt. Boken som ska skrivas är en lärorik bok för lärare – en bok där du delar din kunskap och dina reflektioner inom valfritt pedagogiskt område. Under perioden 1 april till 4 augusti 2024 tar vi emot ansökan och ett provkapitel för att på Bokmässan i Göteborg kunna presentera Årets Lärarförfattare 2024. Stipendiet delas ut i två kategorier; förskola och skola.

DU VÄLJER SJÄLV PEDAGOGISKT OMRÅDE ATT SKRIVA OM, men målet är att det ska bli en lärorik bok för lärare. Inte ett läromedel. Inte ett skönlitterärt verk. Se det som ett kollegialt lärande i bokform. Årets Lärarförfattare får ett stipendium som ska möjliggöra ett fokuserat skrivande, ett bokkontrakt och professionell coachning under skrivprocessen – från idé till färdig bok.

DU KAN LÄMNA IN DITT BIDRAG FRÅN DEN 1 APRIL och du skriver ett provkapitel till boken du vill skriva. Ansökan sker genom vårt ansökningssystem Apply. Sista dag att lämna in ansökan 2024 är den 4 augusti.

ÅRETS LÄRARFÖRFATTARE är ett samarbete mellan Lärarstiftelsen och Lärarförlaget. En jury bestående av lärare, forskare och förlagskompetens kommer vaska fram stipendiaten.

SKICKA IN

senast den 4 augusti.

ANSÖKAN

är nu stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar 1 april 2024.

29 sept 2023

presenteras stipendiaten.

LÄRARFÖRLAGET ger ut böcker för lärare och rektorer i skola och förskola. Förlagets författare är visionära pedagogiska förebilder som ger dig en blandning av teorier, framgångsrika arbetssätt och inspirerande tankar som utvecklar undervisning och lärande. Böckerna bygger på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund.
Läs mer

Förskollärare Anna Thoresson blev Årets Lärarförfattare 2023! Läs mer

Möt jurymedlemmarna

De som bedömer inkomna bidrag och vaskar fram stipendiaten är lärare, forskare och förlagskunniga.

Alicia Eriksson
förskollärare, grundskol- lärare, speciallärare och förstelärare. Ledamot i regeringens professionsråd.

Inger Eriksson
professor i pedagogik, författare, redaktör för tidskriften Forskul.

Daniel Poland
ämneslärare i biologi och naturkunskap, med en doktorsexamen i marinbiologi.

Maria Wiman
lärare i svenska och SO på högstadiet, kolumnist, debattör och författare, Sveriges bästa lärare 2019.

Anna Maria Thunman
förlagschef, lärare i svenska och religionskunskap på gymnasiet.