Lärare skriver

VILL DU HÖRAS OCH SYNAS I SKOLDEBATTEN? Vill du förändra bilden av läraryrket? Då ska du söka stipendiet Lärare skriver. Stipendiet omfattar kurs och resa, mat och husrum. Kursen hålls en sommarvecka i början av sommaren varje år på folkhögskolan Biskops Arnö och leds av en kunnig kursledare. Kursen kommer att hållas 25–29 juli, 2022.

VI TAR AVSTAMP I DIN YRKESROLL som lärare och vad du själv vill skriva om. Formen får du själv komma fram till: debattartikel, krönika eller kanske en essä. Vi diskuterar saker som berättarteknik, stil och ton, avgränsning. Vi läser och analyserar andras texter. Du får naturligtvis tid att arbeta med din egen text. Allt under ledning av Håkan Söderberg eller Anders Sundelin, båda erfarna kursledare och författare.

ANSÖKAN ÖPPNAR 19 OKTOBER. Sista ansökningsdag är 23 januari, 2022. Senast den 25 mars kommer du att få svar om ddu har antagits. Du som har lärarexamen och som är yrkesverksam som lärare, förskollärare eller arbetar som lärare i fritidspedagogik är välkommen att söka.

VI VILL ATT DU SKA HÖRAS. Syftet med kursen är att du ska få bra verktyg som ger dig en självklar röst i det offentliga samtalet. Vi vill ge dig en möjlighet att delta i debatten och skriva olika typer av texter med utgångspunkt från dina erfarenheter, din yrkesroll och från skolans värld. På så sätt kan du bidra till en mer nyanserad bild av en yrkeskår som tar ett stort ansvar för lärandet i våra skolor, varje dag. I förlängningen handlar det förstås om att stärka lärarprofessionen. Att ta kontroll av beskrivningen av skolans viktiga och samhällsnyttiga roll och att se till att den utvecklas i rätt riktning. Som vi lärare vill. Som du vill.

ANSÖKAN

är tyvärr nu stängd.

19 OKT 2021

startar nästa ansökningsperiod.

ANSÖK IDAG!

ETT STIPENDIUM i form av en skrivarkurs. På kursen får du hjälp med att utveckla och omvandla dina erfarenheter från skolans värld till olika typer av texter.

SOMMARKURSEN omfattar fem dagars skrivarkurs 25–29 juli, 2022. Kurs, resa, mat och husrum ingår i stipendiet.

KURSEN HÅLLS på folkhögskolan Biskops Arnö utanför Bålsta. En kunnig kursledare och skribent kommer att leda kursen.

0 MARS 2022
får du som sökt besked.
0 JAN 2022
är sista ansökningsdag.

4,8

KURSBETYG
2018

Kortfattat om 2022 års stipendium:

 • OMFATTNING:
 • Fem dagars skrivarkurs som täcker kostnaderna för kurs, resa, mat och husrum.
 • TID:
 • Vecka 30, 25–29 juli 2022.
 • ANSÖKAN:
 • är nu stängd.
 • ANSÖKNINGSPERIOD:
 • 19 oktober 2021–23 januari 2022.
 • ANTAGNING:
 • Beslut meddelas senast den 25 mars 2022.
 • BEHÖRIGHET:
 • Yrkesverksamma lärare, förskollärare och lärare i fritidspedagogik. Lärarexamen krävs.

Kursledare

ANDERS SUNDELIN leder skrivarkursen. Han är reporter och författare till böcker om alltifrån Afghanistan till Falun, spionen Wennerström och konsten att berätta en historia.
Läs mer om Anders Sundelin

Möt de skrivsugna stipendiaterna

SOMMARSKOLA för skrivsugna lärare. Träffa några av de stipendiater som var på en veckas skrivarkurs på Biskops Arnö, sommaren 2021.

”Det ligger en enorm kraft i att formulera tanken. Läraryrkets glädje och utmaningar lyser genom alla texter från Lärare skriver. Vi erbjuder en unik sommarkurs som lyfter och gör lärares röster hörda i samhällsdebatten. Och att få läsa våra stipendiaters texter i DN debatt, SvD Brännpunkt eller i Lärarnas tidning är alltid lika roligt. Då har vi verkligen gett lärarnas röster en skjuts framåt och mera utrymme.”

EVA-LIS SIRÉN, ORDFÖRANDE LÄRARSTIFTELSEN, GÄSTAR SKRIVARKURSEN PÅ BISKOPS ARNÖ