Lärare skriver

VILL DU HÖRAS OCH SYNAS I SKOLDEBATTEN? Vill du förändra bilden av läraryrket? Då ska du söka stipendiet Lärare skriver. Det är en veckas skrivarkurs varje sommar på folkhögskolan Biskops Arnö. Stipendiet omfattar kurs och resa, mat och husrum ingår. Kursen kommer att 2020 hållas vecka 27, 29 juni–3 juli och ledas av en kunnig kursledare.

KURSEN ÄR TILL FÖR DIG SOM VILL UTÖVA ORDETS MAKT. Vi tar avstamp i din yrkesroll som lärare och vad du själv vill skriva om. Formen får du själv komma fram till: debattartikel, krönika, essä eller kanske funderar du på en bok. Vi diskuterar saker som berättarteknik, stil och ton, avgränsning. Vi läser och analyserar andras texter. Du får naturligtvis tid att arbeta med din egen text. Allt under ledning av Anders Sundelin, erfaren kursledare och författare.

ANSÖKAN ÄR NU STÄNGD. I sommar hålls skrivarkursen för 15 stipendiater på folkhögskolan Biskops Arnö utanför Bålsta, mellan Stockholm och Uppsala, 29 juni–3 juli,  2020. Om du som har sökt kommer in får du besked senast den 2 mars, 2020.

VI VILL ATT DU SKA HÖRAS. Syftet med kursen är att du ska få bra verktyg som ger dig en självklar röst i det offentliga samtalet. Vi vill ge dig en möjlighet att delta i debatten och skriva olika typer av texter med utgångspunkt från dina erfarenheter, din yrkesroll och från skolans värld. På så sätt kan du bidra till en mer nyanserad bild av en yrkeskår som tar ett stort ansvar för lärandet i våra skolor, varje dag. I förlängningen handlar det förstås om att stärka lärarprofessionen. Att ta kontroll av beskrivningen av skolans viktiga och samhällsnyttiga roll och att se till att den utvecklas i rätt riktning. Som vi lärare vill. Som du vill.

ANSÖKAN

är tyvärr nu stängd.

8 NOV 2019

startar nästa ansökningsperiod.

ETT STIPENDIUM i form av en skrivarkurs. På kursen får du hjälp med att utveckla och omvandla dina erfarenheter från skolans värld till olika typer av texter.

SOMMARKURSEN omfattar fem dagars skrivarkurs och resa, mat och husrum ingår. Kursen kommer att hållas vecka 27, 29 juni – 3 juli  2020.

KURSEN HÅLLS på folkhögskolan Biskops Arnö utanför Bålsta. En kunnig kursledare och skribent från skolan kommer att leda kursen.
0 MARS 2020
får du som sökt besked.
0 JAN 2020
är sista ansökningsdag.

4,8

KURSBETYG
2018

Kortfattat om stipendiet:

 • OMFATTNING:
 • Fem dagars skrivarkurs som täcker kostnaderna för kurs, resa, mat och husrum.
 • TID:
 • Vecka 27, 29 juni–3 juli  2020.
 • ANSÖKAN:
 • Är nu stängd.
 • ANSÖKNINGSPERIOD:
 • 8 november 2019–15 januari 2020.
 • ANTAGNING:
 • Beslut meddelas senast den 2 mars 2019.
 • BEHÖRIGHET:
 • Yrkesverksamma lärare, förskollärare och lärare i fritidspedagogik. Lärarexamen krävs.

Kursledare

ANDERS SUNDELIN leder skrivarkursen. Han är reporter och författare till böcker om alltifrån Afghanistan till Falun, spionen Wennerström och konsten att berätta en historia.
Läs mer om Anders Sundelin

Möt de skrivsugna stipendiaterna

SOMMARSKOLA för skrivsugna lärare. Träffa några av de stipendiater som var på en veckas skrivarkurs på Biskops Arnö, sommaren 2019.

”Det ligger en enorm kraft i att formulera tanken. Läraryrkets glädje och utmaningar lyser genom alla texter från Lärare skriver. Vi erbjuder en unik sommarkurs som lyfter och gör lärares röster hörda i samhällsdebatten. Och att få läsa våra stipendiaters texter i DN debatt, SvD Brännpunkt eller i Lärarnas tidning är alltid lika roligt. Då har vi verkligen gett lärarnas röster en skjuts framåt och mera utrymme.”

EVA-LIS SIRÉN, ORDFÖRANDE LÄRARSTIFTELSEN, GÄSTAR SKRIVARKURSEN PÅ BISKOPS ARNÖ