Nyheter2023-02-03T08:38:55+01:00

Nyheter

Ny forskningspodd!

15 februari 2023|

Lärarstiftelsen och Sveriges lärare lanserar en forskningspodd som har fokus på forskningsfrågor som hanterar lärares undervisningsutmaningar. I varje avsnitt får du lyssna på forskare och lärare som tar upp en specifik fråga och diskuterar hur undervisningen i just den frågan kan förbättras.

En sagolik julklapp

5 december 2022|

LÄRARSTIFTELSEN DONERAR den hyllade utställningen ”En sagolik skola” till Mårbackastiftelsen. Utställningen, som nu får en permanent plats på Selma Lagerlöfs Mårbacka, är en lekfull och fantasirik exposé över den svenska skolans historia som nu kompletteras med delar som fördjupar sig i Selma Lagerlöfs storartade insatser som författare.

Read Hour

22 augusti 2022|

MISSA INTE READ HOUR SVERIGE, en landsomfattande manifestation för att stärka läsandet som drivs av Läsrörelsen. Den 8 september kl. 19.00 är det dags. Då kommer hela Sverige läsa under en gemensam lästimme. Läsande förebilder, i alla åldrar och med olika bakgrund, kommer ansluta sig till satsningen för att öka medvetenheten om vikten av och framför allt lusten till läsningen.

Till toppen