Info
MARIA AGDLER, GYMNASIELÄRARE:

Nu har jag ett mer lustfyllt sätt att se både på det jag själv och andra skriver.

Skrivarlusten återuppväckt

Gymnasielärare Maria Agdler hittar lusten till skrivandet igen, efter en skrivarvecka på vackra Biskops Arnö. Hon tyckte också att diskussionerna kring en text med lärarkollegorna var givande.

Varför sökte du stipendiet Lärare skriver?
Jag ville undersöka om jag vill och ska fortsätta att utveckla skrivandet om skolan. Och vem eller vilka jag ska skriva för i så fall. Jag ville också återerövra mitt skrivande i stort, eftersom jag har känt att jag har tappat det lite. Det lät fint att få möjlighet att fokusera på allt detta, under en sommarvecka på Biskops Arnö, en speciell och vacker plats.

Hur har kursen utvecklat ditt skrivande?
Vissa perioder av mitt liv har innehållit mer skrivande och andra mindre. Numera kan jag ibland uppleva en texttrötthet, mycket beroende på att jag läser mycket text som jag ska bedöma i mitt arbete. Veckan på Biskops Arnö skärpte mina sinnen när det gäller skrivandet, och jag kom tillbaka till ett mer lustfyllt sätt att se både på det jag själv och andra skriver. Jag blev också övertygad om att det är intressant att ta del av lärarens ord och tankar, åtminstone för andra lärare.

Hur tänker du arbeta vidare med ditt skrivande efter kursen?
Mitt jobb innehåller många intressanta aspekter och situationer och jag kommer att fortsätta att försöka fånga dem i text. När jag arbetar har jag sällan tid att nyfiket undersöka det jag upplever, eftersom det helt enkelt är så mycket att göra att jag bara måste gå vidare. Men att fånga tankar och händelser och bearbeta dem i efterhand är möjligt. Det kan skapa mening för mig själv, och kanske även för andra.

Så tyckte stipendiaten:

NAMN: Maria Agdler
JOBBAR SOM: gymnasielärare
ARBETSPLATS: Kärrtorps gymnasium, Stockholm
BETYG PÅ KURSEN:
BÄST: Fokuset och öns alla stora träd.
SÄMST: Inget.
DET TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN: De andra deltagarnas tankar.

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer