Info
VICTOR POWERS, HÖGSTADIELÄRARE:

Jag har blivit mycket bättre på att se hur jag skriver och vad jag kan utveckla.

Krönikören vill slå ett slag för det enkla

Victor Powers är högstadieläraren som vill skriva krönikor om skolan. På kursen fick han lära sig att renodla sina texter, göra dem bli enklare, mer slagkraftiga och humoristiska.

Varför sökte du stipendiet Lärare skriver?
För att få skriva om vad som krävs för att läraryrket ska fortsätta vara roligt, för mig och för alla som väljer att arbeta med att utveckla och barn och ungdomars tänkande. Att få vistas fem dagar i en inspirerande miljö med andra lärare som också vill skriva och diskutera lärarrollen var också lockande. Jag uppskattar att diskutera yrket med likasinnade och hoppas att det kan utveckla mitt skrivande.

Vad vill du åstadkomma med ditt skrivande?
Jag vill hitta bättre rutiner för mitt skrivande. Hitta ett eget sätt att skriva krönikor som, på ett humoristiskt sätt, belyser yrket och får människor nyfikna på läraryrket och få andra lärare att känna igen sig. Men även utveckla min förmåga att skriva slagkraftiga debattartiklar om den svenska skolan och de förändringar som jag och andra lärare tror behövs för att göra skolan bättre för eleverna.

Hur har kursen utvecklat ditt skrivande?

Mycket! Jag har blivit bättre på att se hur jag skriver och vad jag kan utveckla. Bättre på att veta vad jag kan ta bort och att hitta poängen med vad jag faktiskt vill säga.

Hur tänker du arbeta vidare med ditt skrivande efter kursen?
Jag tänker fortsätta skriva rutinmässigt och hela tiden fundera på min nästa text och hur den ska bli enkel, slagkraftig och gärna humoristisk.

Var skulle du allra helst vilja bli publicerad?
I tidningar för lärare eller i dagspress, i form av krönikor.

Så tyckte stipendiaten:

ELEV: Victor Powers
JOBBAR SOM: högstadielärare i svenska och engelska
SKOLA: Sollentuna Musikklasser, Stockholm
BETYG PÅ KURSEN:
BÄST: Alla fina samtal med alla kursdeltagare om skrivandet och lärarrollen.
SÄMST: Flöjtisterna som övade skalor utanför mitt fönster …
DET HÄR TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN: Att alla kan skriva texter – men för att folk ska orka läsa dem är det viktigt att man är rak och tydlig, att man respekterar tiden som läsaren avsätter för att läsa.

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer