Info
ANNELIE WESTERBERG, SPECIALLÄRARE:

Läraryrket är tufft. Svårt och utmanande. Men man får så mycket tillbaka. Jag vill visa glädjen i yrket.

Speciallärare reder ut begreppen

Hon är fritidspedagogen som blev grundskolelärare, som blev montessorilärare och som sedan blev speciallärare. Efter en veckas skrivarkurs har Annelie Westerberg fått bättre verktyg för att reda ut begreppen för elever med språkstörning.

Varför sökte du stipendiet, vad vill du skriva och varför?
För att få dela med mig av mina tankar, erfarenheter och kunskap som förhoppningsvis andra lärare kan ha nytta av. Det är ett tufft yrke med många svårigheter, men man får så mycket tillbaka. Jag vill visa och berätta om glädjen i jobbet.
Jag sökte för att få kunskap om hur texter skrivs. För att få ökad förståelse och kunna ge stöd till elever med språkstörning, för att de lättare ska kunna nå sina mål.

Vad är så speciellt med läraryrket?
Läraryrket är en utmaning och under ständig utveckling. Men att möta eleverna varje dag, se hur deras självkänsla växer i takt med att de lär sig nya saker är obetalbart. Och att se hur det glittrar i deras ögon när de inser att de faktiskt kan.

Vad utmärker en bra lärare?
En bra lärare är trygg och stark i sin lärarroll, nyfiken och vågar gå sin egen väg. Gör beprövad kunskap till sin egen. En bra lärare har ett respektfullt förhållningssätt och nära till skratt.

Vilket är ditt bästa råd till nya lärare?
Våga vara dig själv. Våga gå din egen väg. Ta vara på kunskapen som finns omkring dig. Och ha roligt.

Så tyckte stipendiaten:

ELEV: Annelie Westerberg
JOBBAR SOM: speciallärare
SKOLA: Hällsboskolan, Stockholm
KURS: Lärare skriver, Biskops Arnö
TID: vecka 27, 2019
KURSBETYG:
BÄST: Alla fantastiska möten, samtalen och skratten. Nyfikenheten på varandras texter och en mycket duktig kursledare som lotsade oss och fick oss att skriva så bra vi bara kunde.
SÄMST: För kort kurs, hade gärna stanAtt veckan gick så fort!
DET TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN: Viljan att skriva och att veta att jag kan förmedla något. Tron på mitt eget skrivande och verktygen för att skriva. Det var så roligt att se sin text publicerad och att få så fin respons. Det gav mersmak.

Stipendiaten väljer:
Fotbolls-VM Bok i hängmattan
Kaffe Te
Minecraft Monopol
Sommarprat Streamad tv-serie
Bok Ljudbok
Fotbolls-VM
Bok i hängmattan
Kaffe
Te
Minecraft
Monopol
Sommarprat
Streamed tv-serie
Bok
Ljudbok

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer