15 februari 2023

Nu lanseras en forskningspodd

Tillsammans med Sveriges Lärare lanserar nu Lärarstiftelsen en forskningspodd som har fokus på forskningsfrågor som hanterar lärares undervisningsutmaningar.

I varje avsnitt får du lyssna på forskare och lärare som tar upp en specifik fråga och diskuterar hur undervisningen i just den frågan kan förbättras.

Podden tar sin utgångspunkt i artiklar som är publicerade i tidskriften Forskning om undervisning och lärande, Forskul, som Lärarstiftelsen har gett ut i tio år. Genom Forskul vill Lärarstiftelsen bidra till att forskning av, med och för lärare kan publiceras och spridas. Sedan 2013 har Forskul varit en vetenskaplig tidskrift där de publicerade artiklarna är granskade enligt ett så kallat peer review-förfarande, expertgranskning. Forskul leds av professor Inger Eriksson.

Genom podden vill Lärarstiftelsen bidra till att sprida de många intressanta forskningsresultat som finns i tidskriften Forskul. Genom att berätta om det i en podd hoppas Lärarstiftelsen att fler har möjlighet att ta del av materialet. Det är också ett sätt för Lärarstiftelsen att bidra till lärarprofessionens utveckling.

Det kommer att publiceras ett nytt avsnitt i podden runt den femtonde varje månad – så häng med!