5 oktober, 2021

2021 års pris till Årets rektor

Lärarstiftelsen och Lärarförbundet Skolledare utser idag tillsammans Årets rektor 2021.

Av de många nomineringar som har kommit in har slutligen en värdig vinnare utsetts. Priset går i år till rektor Ann-Christine Sundell. Hon fick ta emot prischecken på 55 000 kr för sitt fantastiska arbete med att leda Oxhagsskolan i Kista. Priset delades ut av Lärarstiftelsens ordf Eva-Lis Sirén tillsammans med Lärarförbundet Skolledares ordf Ann-Charlotte Gavelin-Rydman under tisdagsförmiddagen på Oxhagsskolan.

– Jag känner mig stolt och glad över att vårt fina arbete här på Järva med alla våra utmaningar äntligen uppmärksammas. Skolan undervisar t ex på 33 olika språk inom modersmålsundervisningen, säger Ann-Christine Sundell.

Juryns motivering: ”Ann-Christin Sundell, rektor Oxhagsskolan i Kista – har med höga förväntningar och ett stort engagemang lyckats vända, bibehålla och fortsätta utveckla resultaten i en skola som har stora behov. Hennes fokus på uppdraget har lett till att resultaten i matematik nu ligger över Stockholm stads genomsnitt.”

– Lärarstiftelsen är stolta finansiärer och glada över att kunna premiera ett ledarskap präglat av engagemang, delaktighet och tydlighet. Att kunna vända, bibehålla och utveckla elevernas resultat är en följd av ett långsiktigt strategiskt arbete som sticker ut, säger Eva-Lis Sirén ordförande i Lärarstiftelsen.

Ett stort grattis till vinnaren!

Mer om priset

Årets rektor är ett pris som instiftats av Lärarstiftelsen och Lärarförbundet Skolledare.
Juryn består av fem personer:

Eva-Lis Sirén Ordförande Lärarstiftelsen
Ann-Charlotte Gavelin-Rydman Ordförande Lärarförbundet Skolledare
Robert Fahlgren 2:e vice ordförande Lärarförbundet
Henrik Carnhede Ledamot Lärarförbundet Skolledare
Solveig Häggqvist Ledamot Lärarförbundet Skolledare