Grattis innovativa lärare 2019

Ett av Lärarstiftelsens största stipendier är Innovativt lärande. Det delas ut årligen i syfte att höja lärarkompetensen och det kollegiala lärandet.  I år har följande personer fått stipendium för spännande projekt:

Karolina Öst tillsammans med rektor Charlotte Andersson som får 50 000 kr för att pröva, utveckla och dokumentera projektet ”Mattegymmet – mattestyrka och kämparanda”. Sofia Mårgård, Mia Johansson och Mats Johansson är också engagerade i projektet, detta på Noleredsskolan i Göteborg.

Karin Andréason tillsammans med Gustav Bärgaskörd på förskolan Grinden i Gnesta har tilldelats  75 000 kr för att utveckla barnens språk- och kommunikationsutveckling genom att inför rent teckenspråk i förskolan.

Lina Aamot Carlsson tillsammans med Katarina Andersson, Schillerska gymnasiet, Göteborg. får  99 000 kr för att utveckla ett mer interkulturellt perspektiv i praktiken, genom utveckling av svenska som andra språk på gymnasiet.

Ingela Bursjöö tillsammans med Karin Wikström får 60 000 kr för ett utvecklingsprojekt med pedagogisk odling och för att se hur det kan fungera ämnesöverskridande på en grundskola i Göteborg.

Peter Habbe som tillsammans med Kari Meliniemi i Nacka ska utvärdera en ämnesövergripande undervisningsmodell som betonar en ”ny” repetitionsprincip och se om det leder till att elever minns det vi vill att de ska lära sig och med teoretiska kunskaper som navet. Till hjälp med detta har de tilldelats 100 000 kr.

Lycka till önskar Lärarstiftelsen och som samtidigt vill tacka alla sökande för många fina och spännande ansökningar.

Nästa års stipendieansökan öppnar den i  februari, 2020.

Martina Mälarstedt 29 maj 2019

PRESSKONTAKT:
Martina Mälarstedt, administratör,
0703-70 16 64.