Skolledare21!

Premiären för Skolledare 21 blev en succé. Under två dagar fylldes Chinateatern och Berns salonger av skolledare för tankespjärnande kompetenspåfyllning, föreläsare och inspiration. Det var möten, en fantastisk konferens och inte minst en gnistrande gala för att hylla Sveriges viktigaste chefer.

För arrangemanget stod Lärarförbundet Skolledare i samarbete med Meet in Grid och bl a Lärarstiftelsen. Lärarstiftelsen stod särskilt för priserna till Årets Skolledare och Skolutvecklarpriset.

Programmet innehöll spännande föreläsare som Gabriella Ekström Philipsson,  Ingvi Hrannar Ómarsson, Max Tegmark, Jonna Bornemark, Linda Forssén, Ina Furtenbach Lindén och Eva Petersson. De talade om ledarskap, visioner och handling, elevernas framtid och de vuxnas dåtid. Det handlade om avancerad teknologi, mäthysterin och det omätbaras renässans. Om en skolas resa och det verksamhetsnära perspektivet i systemet. Och mycket annat som stod på programmet.

Framför allt blev  kvällens gala ett tillfälle att hylla och prisa Sveriges viktigaste chefer. Av de många nomineringar som kommit in till de fyra kategorier utsågs slutligen fyra värdiga vinnare bland finalisterna under Berns kristallkronor.

Vinnarna är:
Årets Skolledare – Linda Forssén rektor på Kronans skola, Trollhättan.

Ung Skolledare – Martin Bieber rektor på Stenkulaskolan, Malmö.

Skolutvecklarpriset – Maria Nyström rektor på Runbacka skolor, Sollentuna.

Årets Digitaliseringsledare – Viveca Dahl skolområdeschef för Norra Lund.

Tillsammans med Lärarförbundet Skolledares ordförande Ann-Charlotte Gavelin delade Lärarstiftelsens ordförande Eva-Lis Sirén ut priser från scenen.

Ett stort grattis till alla vinnarna och ett varmt tack till moderatorerna Staffan och Annika Dopping. Vi ser redan fram emot 2020 års arrangemang!

Eva-Lis Sirén 11 mars, 2019

PRESSKONTAKT:
Martina Mälarstedt, administratör,
0703-70 16 64.