2020 års Skolledare21

Glam, gala och högkvalitativ kompetensutveckling på Berns Salonger i Stockholm! Den 27-28 februari under Skolledare21 hyllades Sveriges viktigaste chefer.

Prisutdelare
Lärarstiftelsen finansierar priset Årets rektor som delas ut tillsammans med Lärarförbundet Skolledare och i år gick det till rektor Semira Vikström. Hon fick ta emot prischecken på 55 000 kr för sitt fantastiska arbete med att leda Visättraskolan till att bli en skola i framkant.

Motivering
Juryns motiveringSemiras ledarskap har fört en skola i ett socioekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen: ”En av de bästa skolor vi varit på”. Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna.

På scenen delades även priserna Ung skolledare och Årets digitaliseringsledare ut. Jenny Nygren, Malmö vann Ung Skolledare och Stojanka Drinic, Stockholm utsågs till Årets digitaliseringsledare.

Stor succé
2020 års konferens Skolledare21 blev återigen en succé. Under två dagar fylldes Chinateatern och Berns salonger av skolledare under temat ”från ord till handling”, för föreläsningar, inspiration och nätverkande. Det blev ett tillfälle att ta del av skolledares erfarenheter och goda exempel, möta den senaste forskningen och inte minst ett fantastisk tillfälle att hylla Sveriges viktigaste chefer.

Tillsammans med Lärarförbundet Skolledares ordförande Ann-Charlotte Gavelin delade Lärarstiftelsens ordförande Eva-Lis Sirén ut priset från scenen.
Ett stort grattis till alla vinnarna och ett varmt tack till moderator Annika Dopping .
Vi ser redan fram emot 2021 års arrangemang!

Eva-Lis Sirén 5 mars, 2020

PRESSKONTAKT:
Martina Mälarstedt, administratör,
0703-70 16 64.