1 april 2022

Lärare skriver vidare

Nu kan du lära dig att skriva vidare. För dig som har gått sommarkursen ”Lärare skriver” finns nu en fortsättningskurs, ”Lärare skriver vidare”.

Lärarstiftelsens skrivarkurs på Biskops Arnö har lockat många. Det är en mycket populär sommarkurs för alla lärare som vill påverka, debattera, förbättra och förändra svensk skola. Här skriver man artiklar, debattinlägg och krönikor för vidare publicering. Kursdeltagarna bor på Biskops Arnö vid Mälaren under en härlig sommarvecka och vässar sina skrivaridéer under professionell handledning. Stipendiaterna är lärare från alla skolformer över hela Sverige och det tillkommer också två gäststipendiater från Finland.

Äntligen en fortsättningskurs
Vi möts nu av en allt större efterfrågan på en fortsättningskurs och öppnar därför ”Lärare skriver vidare” – nästa steg för att ge lärare möjligheter att höras ännu mera i debatten. Du som har tidigare har gått ”Lärare skriver” är behörig att söka. Passa på att utveckla dina artiklar och ditt skrivande. Välj ett brännande debattämne och vad du vill inrikta i ditt skrivande på. Ansök senast den 1 maj till fortsättningskursen Lärare skriver vidare

Ansökningsbesked och kursledare
Lärarstiftelsen utser stipendiaterna och lämnar besked i början av maj 2022. Kursledare är Håkan Söderberg som också är redaktionschef på Lärarförbundets tidning ”Chef & ledarskap”. Kursen hålls den 1–3 augusti i samma fina skrivarmiljö som grundkursen, på Biskops Arnö. Välkommen med din ansökan!

Kort om stipendiet:

Kursledare: Håkan Söderberg
Tid: 1–3 augusti, 2022
Plats: Biskops Arnö
Lärarstiftelsen står för kursavgift, mat, husrum och resa tur och retur
Ansök senast 1 maj