1 april 2022

Lärare skriver vidare

Nu bygger vi på sommarskrivarkursen med Lärare skriver vidare.

Lärarstiftelsens skrivarkurs på Biskops Arnö har lockat många. Det är en mycket populär sommarkurs för alla lärare som vill påverka, debattera, förbättra och förändra svensk skola. Här skriver man artiklar, debattinlägg och krönikor för vidare publicering. Kursdeltagarna bor all inclusive på ön vid Mälaren under en härlig sommarvecka och vässar sina skrivaridéer under professionell handledning. Stipendiaterna är lärare från alla skolformer över hela Sverige och det tillkommer också två gäststipendiater från Finland.

Äntligen en fortsättningskurs
Vi möts nu av en allt större efterfrågan på en fortsättningskurs och öppnar därför ”Lärare skriver vidare”- nästa kurssteg för att ge lärare möjligheter att höras ännu mera i debatten.

Du som har tidigare har gått Lärare skriver är behörig att söka. Passa på att än mer utveckla dina artiklar och ditt skrivande.
Välj ett brännande debattämne och vad du vill spetsa i ditt skrivande.

Ansök till fortsättningskursen Lärare skriver vidare här

Lärarstiftelsen kommer därefter att utse årets fortsättningsstipendiater och besked lämnas i början av maj 2022. Kursledare är Håkan Söderberg som också är redaktionschef på Lärarförbundets tidning Chef &ledarskap. Kursen är den 1–3 augusti i samma fina skrivarmiljö på Biskops Arnö som grundkursen.

Välkommen med era ansökningar!

Kort om stipendiet:
  • Kursledare: Håkan Söderberg
  • Tid: 1–3 augusti, 2022
  • Plats: Biskops Arnö
  • Lärarstiftelsen står för kursavgift, mat, husrum och resa t/r
  • Ansök senast 1 maj här