Grattis innovativa lärare 2018

Lärarstiftelsen delar varje år ut stipendier för att höja lärarkompetensen, till ny pedagogisk forskning och lärande. Ett av våra största stipendier är Innovativt lärande. I år har följande personer fått stipendium för spännande projekt:

Denice D’Arcy, Johanna Johansson och Jan Olsson som får 70 000 kr från Stiftelsen Carl och Constance Thuns Fond för ett praktiknära forskningsprojekt i samarbete med Mälardalens högskola för att utveckla matematikundervisningen. Utvecklingsarbetet kommer att bedrivas på Holstagårdsskolan i Helsingborg och på Bjursåsskolan 7–9 utanför Falun.

Inga Andersson tillsammans med Anneli Johansson, Kristina Magnerfeldt, Hanna Göhlin och Carina Hilding får 50 000 kr från Stiftelsen Carl och Constance Thuns Fond för ett utvecklingsprojekt med öppna lektioner på Centralskolan i Falköping.

Fredrik Sandström får 90 000 kr för att utveckla Lektionsbanken, en plats där lärare inspirerar lärare med sina bästa tips.

Emir Bisanovic och Eva Svensson på Gustavslundsskolan, Helsingborgfår 45 000 kr för ett ämnesöverskridande utvecklingsprojekt med pulsträning och inlärning i åk 7–8.

Stina Sindahl och Johanna Hedstål som får 35 000 kr från Stiftelsen Fritidspedagogfonden för ett projekt med lärare i fritidspedagogik på Skogsängsskolani Salem där arbete sker för att uveckla de sociala målen hos eleverna och plocka in dem i utvecklingssamtalen.

Nästa års stipendieansökan öppnar den 1 februari, 2019.

Martina Mälarstedt 18 oktober 2018

PRESSKONTAKT:
Martina Mälarstedt, administratör,
0703-70 16 64.