Info
IDA LUNDSTRÖM, GRUNDSKOLLÄRARE:

Anders Sundelin var som klippt och skuren för att leda kursen. Med tydlig och individuell handledning hjälpte han mig att förstå vilken text jag egentligen ville skriva.

Från verkligheten till scenen

Ida Lundström, grundskollärare, menar att det är i mötet mellan lärare och elev som det händer, växer och blir spännande. Det vill hon skriva om. Kanske får hennes berättelser ytterligare liv på teaterscenen.

Varför sökte du stipendiet Lärare skriver?
Jag har tidigare skrivit och uttryckt mig för och på teaterscenen. Det är ett forum där texter får liv och berör i ytterligare en dimension än i tryckt form. Att få möjlighet att gestalta den komplexa skolvärlden kändes som en fantastisk utmaning.

Vad vill du åstadkomma med ditt skrivande?
Jag tycker om att skriva men vill utveckla mig och göra lärarnas röster hörda. Jag tänker på allt vi lärare gör. Interaktionen, mötet, relationen mellan lärare och elev. Det är där det händer. Det är vi som är hjärtat i hela skolväsendet. Det är där vi växer, tillsammans. Både lärare och elever.

Vad utmärker en bra lärare?
Att vara bra på att bygga långvariga och hållbara relationer; både med elever, kolleger och föräldrar. Prestigelöshet – det finns det alltför lite av.

Vilket är ditt bästa råd till nya lärare?
Hitta någon att samarbeta med – en mentor. Våga fråga!

Så tyckte stipendiaten:

ELEV: Ida Lundström
JOBBAR SOM: klasslärare
SKOLA: Flogstaskolan, Uppsala
KURS: Lärare skriver, Biskops Arnö
TID: vecka 27, 2018
KURSBETYG:
BÄST: Att få möta och dela erfarenheter med andra lärare och att få tid till att skriva.
SÄMST: Myggen och att kursen tog slut så fort.
DET TAR JAG MED MIG FRÅN KURSEN: Att det finns en oerhörd kraft i det utvidgade lärarkollegiet. Och att vi skulle behöva samverka mer över hela landet för att höja våra röster.

Stipendiaten väljer:
Fotbolls-VM Bok i hängmattan
Shuffla Flossa
Knytblus Fluga
J.K. Rowling Hans Rosling
Fotbolls-VM
Bok i hängmattan
Shuffla
Flossa
Knytblus
Fluga
J.K. Rowling
Hans Rosling

Vill du veta mer om stipendiet? Läs mer